Aktiviteter på AKS Rosenholm

Fysisk aktivitet og lek

På Rosenholm er vi glade i å bevege oss! Vi har aktiviteter som gymsal action, vi drar på aketurer gjennom vinteren og vi har svømmekurs over 4 ganger gjennom hele året. Svømmekurset tilbys alle, og i 1.-2. klasse er fokuset å ha det gøy og bli trygg i vannet, mens man i 4. klasse kanskje klarer å oppnå svømmeknappen. Vi starter med de eldste og de yngste får tilbudet på slutten av skoleåret. 1.–2. klasse har også danseundervisning en gang i uka som rullerer over et skoleår med profesjonell dansepedagog. Frilek inne og ute i tillegg til organiserte tilbud gir barna sosiale og grunnleggende ferdigheter som gir dem mulighet til å etablere og utvikle vennskap.

Hvert år melder vi oss på skiskolen som er spesielt attraktivt om vinteren. Vi blir hentet med buss og man kan få lånt skiutstyr til barna. Dette er et betalingstilbud som dere kan melde barnet på via oss, men dere betaler selv kursavgiften og dere får faktura i posten direkte fra skiskolen. På skiskolen lærer barna fiskeben, hvordan komme opp når man faller og ulike skiteknikker.

Natur, teknikk og miljøLesing AKS

Barna på Aktivitetsskolen Rosenholm vil bli gitt forskjellige aktiviteter som turer og utflukter, hyttebygging i skogen, regnmåling og værtegn, gårdsgruppe, adopsjon av tre, forskerklubb med mer som fremmer barnas evne til refleksjon og undring. Vi lærer barna kildesortering og bevisstgjør de om miljøet vi lever i.
Vi har et flott samarbeid med Søndre Aas gård og har et læringsrikt program hver uke som innebærer kunnskap om ulike dyr, ridning og miljøvennlig naturbruk. Barna får være med på gårdsgruppe fire ganger hver i 1. klasse og fire ganger i 2. klasse.

Kunst, kultur og kreativitet

Vi har aktiviteter som; høytlesning, dramatisering, dans og rollespill slik at barna for utviklet sine estetiske og kreative -evner. Forskjellige formingsmaterialer som maling og ulike perler blir benyttet slik at barna blir kjent med ulike uttrykk og håndarbeid. Vi prøver også å fremme våre barns ulike kulturer ved å feire ulike høytider. Vi inviterer foresatte og viser noe av det vi har lagd og lært på aktivitetsskolen til jul og sommeravslutning.

Lekser og fordypning

Tilrettelegging for hjelp til lekser for de som ønsker å gjøre lekser hos oss. Foresatte er ansvarlig for gjennomgang av leksene sammen med barna. Vi har samlingsstund en gang i uken for 1. klasse, og 2. ganger i måneden for 2. klasse. Her jobber vi med ukens bokstav, lytteleker, fortellerkort, rim og regler og ulike sosiale ferdigheter.

Vi leser ulike bøker under måltidet oppe på Rosetten, og har lesegrupper nede på Rosenknoppen. Forskning viser at veiledet lesing hvor vi snakker om innholdet i boka gir barn gode lesestrategier og vil lykkes med lesingen og innholdsforståelse. Pedagogiske spill og læringsstøttende aktiviteter samt masse kos og moro har vi hver dag.

Mat og helse

Vi har matlagings grupper for 1.-4.klasse og vi prøver å la barna delta i matlaging når det er mulig. Vi ønsker å tilby barna et sunt og lett måltid og har derfor utarbeidet menyen vår i samarbeid med en ernæringsfysiolog. Vi lærer barn gode rutiner for håndvask og har fokus på god hygiene under matlagingsgrupper og måltid.

Betalingsaktiviteter

Vi prøver å holde alle våre aktiviteter fri for betaling, men ved ferier hender det at vi drar på utflukter som gjør at vi må ta inn betaling. Når vi har heldagsåpne dager til rådighet tar vi turer til f.eks: Barnekunstmuseet, zoologisk museum, skøytetur til spikersuppa, kinobesøk, hvervenbukta og Østfoldbadet for å nevne noen av stedene vi drar til.

Svømming og skiskolen er betalingsaktiviteter vi har i løpet av et skoleår i tillegg til ferietilbudet. Skiskolen er et eksternt kurs som betales direkte til skiskolen, og svømmekurset koster 200 kr for fire ganger.

Barn som eksperimenterer med maling på AKS Rosenholm skole